1. Goed schoonmaken

Zorg altijd voor een schone en vooral vetvrije ondergrond. Maak hiervoor gebruik van bijvoorbeeld glassex of spiritus. Voordat je begint kun je het beste de sticker neerleggen. Wrijf de drager daarna nog een keer goed aan, zodat deze goed blijft plakken.

2. Kies de juiste positie

Het beste is om schilderstape te gebruiken om de sticker in de juiste positie te brengen. Mocht je gaan meten, meet dan de sticker en niet de drager.

3. Vastplakken

Als je de positie hebt bepaald, dan plak je over de gehele lengte de sticker aan de bovenkant vast.

4. Stickers eventueel kleiner maken

Mocht je sticker te groot zijn, dan kun je ervoor kiezen de sticker in stukken te knippen. Zorg er dan wel voor dat je niet in de sticker zelf knipt.

5. Drager verwijderen

Je kunt nu voorzichtig de sticker omhoog vouwen en de drager verwijderen. In sommige gevallen blijven er nog wel wat stickers zitten. Je kunt dan de drager het beste nog even terugvouwen en de drager vervolgens nog even goed aanwrijven, zodat de sticker op de folie blijft zitten.

6. Terugvouwen

Nu kun je de sticker voorzichtig terugvouwen. Nu dus zonder drager. Het is nog niet de bedoeling dat de ondergrond wordt geraakt.

7. Nu aanbrengen

De sticker kun je vervolgens aanbrengen op de ondergrond. Hiervoor kun je een spatel of bijvoorbeeld een bankpas gebruiken. Zorg wel dat je boven en in het midden begint. Daarna kun je met de spatel heen en weer spatelen. Zorg dat je dit stevig doet, zodat de sticker er strak op komt en geen vouwen heeft. Eventueel kun je zeepsop gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je de sticker nog kunt corrigeren.

 8. Applicatiefolie verwijderen

Nu ben je klaar om de applicatiefolie te verwijderen, met daarbij de schilderstape. Begin links onderaan en ga schuin naar boven. Dit voorkomt dat stickers loslaten. Mocht je een sticker meetrekken, vouw dan voorzichtig de folie terug en wrijf het nog een keer goed i

9. Gereed en afwerken

De sticker is nu goed op de ondergrond aangebracht. Nu kun je deze eventueel gaan afwerken. Mocht je nog wat luchtbellen hebben, dan kun je die met een naald inprikken. Daarna wrijf je de sticker aan.